dak isolatie

De woning verduurzamen door het dak aan te pakken


Fijn wonen is belangrijk. Je huis wil je zo aangenaam mogelijk inrichten en op de juiste temperatuur houden. Het verduurzamen van je woning draagt bij aan je woongenot. Een van de manieren waarop je je woning verbetert, is door het dak te verduurzamen.

Hoe kun je je dak verduurzamen?

Op de eerste plaats is het belangrijk om je dak regelmatig te controleren. Als er schade aan de buitenkant ontstaat, bijvoorbeeld door losliggende dakpannen, kan dit vervelende gevolgen hebben. Water dringt langzaam de muren binnen en veroorzaakt vocht of schimmelplekken. Je kiest in zo’n geval voor duurzame reparatie met gebruikte of gerecyclede dakpannen van hoge kwaliteit. Een andere manier om aandacht aan je dak te besteden, is isoleren. Hiermee zorg je ervoor dat de warmte van je woning niet via het dak verloren gaat.

Geen zolderkamer, toch isoleren

Ook als je een zolder hebt die je niet groot of hoog genoeg is om als kamer in te richten, is goede dakisolatie belangrijk. De warmte van een ongeïsoleerde woning verdwijnt namelijk via de zolderverdieping uit het huis. Met een degelijke dakisolatie kun je het warmteverlies dus voorkomen.

Voordelen van het verduurzamen van je dak

Er zijn een hoop redenen om het dak van je huis te verduurzamen. Je bespaart jezelf een hoop energiekosten doordat je het energieverbruik met een derde kunt verminderen. Dat scheelt dus 30% vergeleken met het gemiddeld verbruik. Je ervaart bovendien dat je meer wooncomfort hebt. Dat komt doordat het in de winter gemakkelijker warm in huis blijft. In de zomer zorgt een goede dakisolatie er juist voor dat de warmte buiten blijft.

Een koeler huis maakt dat je bijvoorbeeld minder snel een airconditioning aan hoeft te schaffen. Ook hiermee bespaar je kosten. Met een duurzaam dak bereik je tevens dat je huis een hoger energielabel krijgt. Dat komt de waarde van je woning ten goede. Ook zul je merken dat het minder vochtig in huis wordt, omdat vocht van buitenaf ook niet meer via het dak binnen kan komen.

Professionele oplossingen voor het verduurzamen van je dak

Afhankelijk van je wensen is het mogelijk om een duurzaamheidsoplossing te kiezen die bij je huis en budget past. Maak daarvoor gebruik van een specialist op dit gebied, zoals Rien Weijers Dakwerken. Desgewenst kun je tijdens de isolatiewerkzaamheden ook nog zonnepanelen aan laten brengen voor optimale duurzaamheid.

You may also like

Comments are closed here.