Design radiatoren worden steeds populairder
Tot 10 jaar geleden zag je eigenlijk alleen maar horizontale radiatoren. Vanuit praktisch oogpunt zijn deze helemaal niet handig, omdat je de ruimte erboven bijna niet kunt benutten. Vooral in kleinere ruimtes is dit erg onhandig, zoals bij de badkamer. Het is al moeilijk om die, als de ruimte niet groot is, praktisch en toch stijlvol te kunnen indelen, en helemaal als er een grote horizontale radiator in hangt. Daar is sinds een paar jaar verandering in gekomen door de radiator verticaal op te hangen met de introductie van verticale design radiatoren. Dit type radiator is er zowel voor de badkamer als voor de andere ruimtes in huis.
De verticale badkamer radiator is erg praktisch en stijlvol
De moderne verticale radiator voor de badkamer heeft vaak een mooi design, maar is daarnaast ook nog eens praktisch. Ze nemen minder plek in, steken niet zover uit de muur en je kunt er handdoeken op drogen. Een ander kenmerk van badkamerradiatoren is dat zij zijn voorzien van een speciale coating. Hierdoor zijn deze radiatoren geschikt om te plaatsen in een vochtige ruimte. Daarnaast doet de radiator ook nog eens wat hij in de basis moet doen: het verwarmen van de badkamer.
Een design radiator kan een echte eyecatcher zijn
Een design radiator is in eerste instantie gemaakt vanuit een esthetisch oogpunt. Hierdoor oogt zo’n radiator totaal anders dan een functionele radiator en kan hij de ruimte mooier maken. Designradiatoren zijn zo ontworpen dat zij een ware eyecatcher zijn of juist helemaal niet opvallen in de ruimte. Ze kunnen daardoor een toegevoegde waarde hebben voor een woonruimte of badkamer. Van alle design radiatoren zijn de handdoek radiatoren de bekendste, vaak ook kortweg badkamerradiator genoemd. Zoals hierboven beschreven heeft zo’n radiator meerdere functies, anders dan alle andere radiatoren in huis.
De meest voorkomende radiatoren in huis
Designradiatoren voor woonruimtes zijn er in veel soorten en maten, maar de meest voorkomende designradiatoren zijn verticale- en horizontale radiatoren. Verticale designradiatoren hebben vaak een hogere warmte opbrengst, door de grotere afmeting. Bijkomend nadeel is dat ze meer plek opeisen en dus ook meer opvallen in de ruimte. De verticale designradiator wordt meestal gebruikt om naast een raampartij te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld zijn naast een schuifpui of naast twee openslaande deuren. De horizontale designradiator wordt juist vaak onder een raam geplaatst, omdat die op die manier erg goed kan worden weggewerkt. Met een ombouw zie je er zelfs helemaal niets meer van.
Comments are closed here.