Is een tweedehands traplift net zo veilig?
Voor de portemonnee en vanuit duurzaamheidsoogpunt valt jullie keuze op een tweedehands traplift. Maar is een tweedehands traplift net zo veilig als een nieuw exemplaar? Ja: ook trapliften die een tweede leven krijgen voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen.
Een duurzame manier van leven: het is bij jullie thuis de norm. Indien mogelijk kiezen jullie voor tweedehands producten, mits deze van voldoende kwaliteit zijn. Nu een traplift in huis noodzakelijk is, gaan jullie ook het liefst voor een tweedehands exemplaar, maar jullie vragen je wel af: is deze net zo veilig als een nieuwe traplift? Het antwoord op de vraag luidt volmondig: ja.
Revisie in de fabriek
Een traplift is een hoogwaardig product met een levensduur van minimaal twintig jaar. Logisch dus dat trapliften worden herplaatst. Herplaatsing gebeurt nadat de traplift in de fabriek een grondige revisie heeft ondergaan. Alle onderdelen worden minutieus onder de loep genomen. Slijtagegevoelige componenten worden vervangen. De twee accu’s die in de stoel zijn aangebracht worden ingewisseld voor nieuwe exemplaren. Dankzij de grondige opknapbeurt is de klant verzekerd van een betrouwbare, veilige traplift. Net als een nieuwe traplift voldoet deze aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen, zoals de CE-markering en de NEN-EN 81-40-norm. Vrijwel alle typen trapliften zijn ook tweedehands verkrijgbaar. Verwacht je maar voor een relatief korte periode een traplift nodig te hebben? Dan is huren een optie. Dat kan al voor een periode van één maand.
Vergoeding vanuit de Wmo
De keuze voor een traplift is er veelal niet een uit luxe. Jij of één van je huisgenoten wordt geconfronteerd met fysieke problemen waardoor traplopen niet meer zelfstandig lukt. Wanneer plaatsing van een traplift noodzakelijk is om zelfstandig te kunnen blijven wonen, kun je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die wet biedt steun aan mensen die thuis willen blijven wonen, maar dat niet kunnen zonder hulp. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoer van de Wmo. Je dient dan dus een verzoek in bij het Wmo-loket van jouw gemeente. Wie een traplift heeft via de wmo betaalt een maximale eigen bijdrage van 19 euro per maand.
Comments are closed here.