Waar moet je op letten als je een regendouche wilt kopen?
Douche met een brede straal en luxueuze uitstraling
Huiseigenaren die van een beetje comfort en luxe houden, gaan er massaal toe over: de aankoop van een relaxte regendouche. Dit type douche is in Nederland geïntroduceerd door Hansgrohe en daarna door andere merken overgenomen. Regendouches zijn douchekoppen met een extra brede straal, waar je lekker onder kunt wegdromen. Met name tijdens de zomer een frisse stortdouche nemen is superlekker. Verder staat een regendouche lekker luxe en zijn er tegenwoordig waterbesparende regendouches, zodat het extra waterverbruik beperkt blijft. Aardige voordelen dus, maar waar moet je op letten als je zelf een regendouche wilt kopen?
Heb je voldoende warmwatertoevoer?
Een stortdouche gebruikt meer water dan een gemiddelde douchekop. Reguliere douches gebruiken zo’n 11 liter water per minuut. Een stortdouche tot wel 25 liter per minuut. Kies je voor een stortdouche met spaarkop, dan is het verbruik zo’n 17 liter per minuut. Realiseer je dart reguliere warmte-installaties erop gemaakt zijn om zo’n 10 tot 13 liter per minuut te verwarmen. Het kan dus zijn dat de cv-ketel een upgrade nodig heeft om jouw douchebeurten voldoende te kunnen verwarmen. Andere mogelijkheden zijn om te kiezen voor een extra boiler of geiser, speciaal voor de douche.
Kies een betrouwbaar merk
Natuurlijk kun je voor de goedkoopste prijs gaan als je een regendouche op het oog hebt. Belangrijker is om te kiezen voor kwaliteit. Vergelijk daarom meerdere regendouches met elkaar en lees online reviews door van gebruikers. Goedkoop is namelijk soms duurkoop.
Probeer de warmte te hergebruiken
Door te kiezen voor een douchepijp warmtewisselaar kun je de warmte van het douchewater efficiënt hergebruiken en benutten. Liefst 60 procent van het warme water dat in huishouden gebruikt wordt, bestaat uit douchewater. Door een douchepijp warmtewisselaar in te bouwen, kun je deze energie benutten. Deze pijp is een dikke buis van zo’n twee meter lengte, met daarin een smallere buis. Warm water wordt via de interne buis afgevoerd, terwijl fris water via de buitenkant omhoog komt. Het aangevoerde water wordt zo deels opgewarmd door het afvoerwater. De cv-ketel is hier blij mee, want deze hoeft minder hard te werken. Het resultaat? Een interessante energiebesparing, gratis en voor niets! Overigens kun je ook kiezen voor een douchebak-warmtewisselaar. Dit systeem is ingebouwd in de douchebak en heeft hetzelfde effect.
Comments are closed here.